Gratis WiFi voor sportaccommodaties Kollumerland c.a.

Geplaatst op 21 maart 2016

Kabelnoord Zakelijk heeft zeven sportaccommodaties in de gemeente Kollumerland c.a. voorzien van zogenaamde WiFi hotspots. Naast de sportkantine van voetbalvereniging WTOC in Oudwoude, zijn ook de sportkantines van de Van der Bijhal, V.V. Kollum, Kollumer Tennis Club, Korfbalvereniging Invicta in Kollum, De Saedkampe en die van de Friese Boys in Kollumerzwaag voorzien van gratis draadloos internet. Door verbinding te maken met de WiFi hotspots kunnen sporters, supporters, bezoekers en vrijwilligers de komende jaren via draadloos internet van Kabelnoord Zakelijk onder meer de laatste uitslagen delen met hun achterban. “Men heeft op alle zeven locaties automatisch WiFi-verbinding zodra men zich op één locatie heeft geregistreerd als hotspotgebruiker”, aldus Geert Hoogsteen van Kabelnoord Zakelijk.

Verbinding en nog meer vertier
Wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a.: “We hebben gekeken naar locaties in onze gemeente waar de lokale bevolking een goede internetverbinding wenst. Week in week uit wordt er getraind en worden er wedstrijden gespeeld op de verschillende sportaccommodaties. Dit leek ons bij uitstek geschikt voor de WiFi hotspots van Kabelnoord Zakelijk. Het is natuurlijk fantastisch dat je direct uitslagen met thuisblijvers kan delen zonder dat je hiervoor kosten hoeft te maken. Dit neemt een drempel weg en creëert betrokkenheid met de achterban van sporters en verenigingen.”  Wierd Kooistra, voorzitter van voetbalvereniging WTOC, vult hem aan: “Ook de pers maakt gebruik van de WiFi hotspots. Uitslagen, foto’s en filmpjes worden met een paar drukken op de knop gedeeld met de redactie. De journalist hoeft niet te wachten tot hij thuis of op de redactie is. Hetzelfde geldt voor bestuursleden die uitslagen moeten uploaden op (landelijke) websites. Dit kan nu gewoon bij ons in Oudwoude.” Op de vraag of de ‘derde helft’ nog wel gezellig is met aanwezigheid van gratis WiFi in de sportkantine, laat de voorzitter lachend weten dat hij geen verschil merkt: “Voor de komst van de WiFi hotspots van Kabelnoord Zakelijk zaten bezoekers ook al met hun mobieltjes in de handen. Misschien dat ze heit, mem of partners eerder een berichtje sturen dat ze wat later thuis zijn, nu ze hiervoor gratis WiFi tot hun beschikking hebben.”

Wilt u ook gratis WiFi aanbieden
Bijvoorbeeld aan bezoekers van uw bedrijf of sportaccommodatie? De WiFi hotspots van Kabelnoord zakelijk zijn veilig en gescheiden van uw reguliere verbinding zodat het gebruik van WiFi geen invloed heeft op uw werkverbinding. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Geert Hoogsteen.