Snelle InterLAN verbinding en telefonie oplossing voor BWS op Ameland

Geplaatst op 20 maart 2014

Het nieuwe schoolgebouw van de Burgemeester Walda School op Ameland is 1 november j.l. geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Alle leerlingen van het eiland kunnen na de basisschool hier een vervolgopleiding volgen voor beroeps- en algemeen voortgezet onderwijs. Kabelnoord Zakelijk heeft de school onlangs voorzien van een snelle InterLAN verbinding en een nieuwe telefonieoplossing via glasvezel.

Meerdere vestigingen of gebruikers verbinden met InterLAN

Met een InterLAN verbinding van Kabelnoord Zakelijk is het voor de Burgemeester Walda School mogelijk om meerdere vestigingen samen in één flexibel gesloten netwerk te verbinden. Kabelnoord Zakelijk realiseert InterLAN verbindingen voor diverse organisaties met meerdere vestigingen of met gebruikers op verschillende (externe) locaties. De vestigingen worden met behulp van glasvezel aan elkaar gekoppeld. Hierdoor ontstaat een zeer betrouwbaar en supersnel netwerk.

De heer Kamsma (directeur van de Burgemeester Walda School): “Goede, betrouwbare en snelle verbindingen zijn noodzakelijk voor het huidige onderwijs. De samenwerking met Kabelnoord maakt dit voor ons mogelijk. Met het nieuwe, moderne gebouw en snelle verbindingen is het voortgezet openbaar onderwijs op Ameland klaar voor de toekomst. Waar je ontwikkelingen op snelle verbindingen eerder bij grote scholen verwacht, is het juist voor kleine, en zeker de eilandscholen van wezenlijk belang dit goed voor elkaar te hebben.”

De Burgemeester Walda School bespaart op belkosten
Naast de InterLAN verbinding heeft de Burgemeester Walda School gekozen voor een moderne telefonieoplossing: Managed Voice. Met Managed Voice wordt er gebeld via internet, gebruikmakend van een telefooncentrale (PBX) in de cloud. De traditionele telefoniecentrale van de school is hierdoor overbodig geworden, wat resulteert in een kostenbesparing nu er niet langer geïnvesteerd hoeft te worden in de aanleg en het onderhoud van een eigen telefoniecentrale. De school komt op deze manier niet voor onverwachte (onderhouds)kosten te staan nu ze is overgestapt op de hosted oplossing met behoud van haar eigen telefoon- en faxnummer. Medewerkers bellen nu uiterst voordelig.

Ook besparen op uw telefoniekosten met Kabelnoord Zakelijk?
Met de telefonieoplossing van Kabelnoord Zakelijk is het eenvoudig om meerdere vestigingen en locaties aan elkaar te koppelen. Doordat alle locaties vervolgens deel uitmaken van één telefonienetwerk, gelden alle onderlinge telefoongesprekken als intern verkeer. Op jaarbasis kan dit voor veel bedrijven en instellingen een forse kostenbesparing betekenen. Benieuwd naar de mogelijkheden van Kabelnoord Zakelijk voor uw school, bedrijf of instelling? Neem vrijblijvend contact op met Geert Hoogsteen via 0519-701701 of via het contactformulier.